Dit is de reden waarom Italianen ‘s ochtends geen cappuccino drinken
Waarom drinken Italianen ‘s ochtends geen cappuccino? Onschuldige vraag, is het niet? Nou, dit is een beetje een gevoelig onderwerp… Italianen houden van hun cappuccino’s, maar onderstaande redenen zouden bij de meeste Nederlanders nogal eens paar wenkbrauwen kunnen doen fronsen. Laten we dus eens kijken of we deze vraag kunnen beantwoorden zonder iemand van streek te maken. Italianen drinken ’s morgens namelijk geen cappuccino om de volgende onderstaande redenen:
De spijsvertering
De eerste reden waarom Italianen ’s morgens geen cappuccino drinken, is omdat het volgens hun geen ontbijtdrank is. Italianen beginnen hun ochtend meestal met een rijke espresso of een ongezoete koffie, aangezien ze geloven dat het ’s ochtends drinken van melk het spijsverteringsproces op de rest van de dag verstoort. Ze vinden dat het te zwaar op de maag ligt en dat het moeilijker te verteren is dan andere dranken. Italianen drinken de cappuccino met koffiebonen van Lavazza daardoor pas na de lunch of met het avondeten.
En weer door
De tweede reden waarom Italianen ’s morgens geen cappuccino drinken, is dat ze de koffie graag snel opdrinken voor een snelle oppepper en dan weer verder hun dag willen vervolgen, in plaats van te blijven hangen voor een uitgebreide maaltijd. Een espresso is hiervoor het perfecte kopje koffie. Een grote kop cappuccino, daarentegen, duurt in dit geval toch echt veel meer tijd.
Geen combinatie
De derde reden waarom Italianen ’s morgens geen cappuccino drinken, is omdat ze vinden dat de melk in een cappuccino niet goed samengaat met zoetigheid. Dit is misschien moeilijk te begrijpen voor mensen die gewend zijn hun koekjes of de donuts in hun cappuccino te dopen, maar dit komt waarschijnlijk omdat Italianen niet gewend zijn aan zoetigheid bij het ontbijt. Dit doordat zij het ‘s ochtends meestal bij de hartige opties houden.
Bron: https://cafedujour.nl/